Феттель співчує протестувальникам, які вибігли на трасу під час Гран-прі Великої Британії

Хоча він не схвалив їх метод протесту.
2022 г., 4 липня, 19:26
Себастьян Феттель / Getty Images
Себастьян Феттель / Getty Images

Чотириразовий чемпіон світу Формули 1 Себастьян Феттель заявив, що співчуває захисникам довкілля, які вторглися на трасу Гран-прі Великої Британії в неділю, 3 липня.

При цьому німець, який деякий час брав активну участь у кампанії по боротьбі зі зміною клімату, визнав, що протест активістів міг поставити під загрозу життю людей.

"Кожен вільний мати на це свою думку", - цитує Себа The Guardian. "Ці люди діють не через розчарування, але вони у розпачі, і я дуже співчуваю їхнім страхам та занепокоєнням, які, я думаю, може зрозуміти кожен, хто розуміє масштаб проблеми, яка насувається на нас".

Читайте також: Сайнс святкує першу перемогу в кар'єрі, фінішувавши першим на Гран-прі Великої Британії.

"З іншого боку, я бачу інший момент. Є маршали, які намагаються перешкодити людям робити такі речі. Ви ризикуєте людьми, які беруть участь у гоночному уїк-енді, гонщиками, маршалами. Отже, є дві сторони. Я думаю, що повідомлення було дуже ясним, і, як я вже сказав, я повністю поділяю їхні страхи та тривоги».

Активісти з групи Just Stop Oil переодяглися в маршалів, після чого вибігли на трасу і сіли на траєкторії на першому колі в Сільверстоуні невдовзі після того, як китайський гонщик Гуаньюй Чжоу потрапив у жахливу аварію, що призвело до червоних прапорів.

Гонка була негайно зупинена, але п'ять протестувальників вийшли та сіли на прямій Веллінгтон, у той час як машини все ще поверталися в бокси. Незабаром вони були виведені за межі треку.

Хто знає, чим завершилася б подібна акція протесту, якби не червоні прапори.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK