Радник Ред Булл: Ферстаппен - наша найбільша історія успіху

Навіть 4 титули Себастьяна Феттеля не переконали Гельмута Марка.
2022 г., 17 липня, 19:43
Макс Ферстаппен та Гельмут Марко / Getty Images
Макс Ферстаппен та Гельмут Марко / Getty Images

Сезони з 2010 по 2013 роки були найуспішнішими в історії Ред Булл: команда чотири роки поспіль ставала володарем кубка Конструкторів, а її пілот Себастьян Феттель став 4-разовим чемпіоном світу.

Однак щасливі часи закінчилися зі зміною регламенту і на вершину "бики" повернулися лише минулого сезону, коли Макс Ферстаппен вперше в кар'єрі став володарем чемпіонського титулу.

Читайте також: Росберг - про ворожнечу з Гемілтоном: Я ні про що не шкодую - чудова боротьба, якою я пишаюся

В інтерв'ю виданню Kurier, на яке посилається GP Blog, радник Ред Булл Гельмут Марко порівняв досягнення цих двох пілотів для історії команди.

"Він (Ферстаппен), безумовно, наша найбільша історія успіху. Незважаючи на Феттеля з чотирма титулами. Адже Макс ще дуже молодий у свої 24 роки, але вже надзвичайно досвідчений".

Багато рекордів у плані віку у Формулі 1 належать Ферстаппену, крім найважливішого - наймолодшим чемпіоном світу Формули 1 в історії досі залишається Себастьян Феттель.

Німець зробив це у 2010 році у віці 23 років та 134 днів. Він також є наймолодшим дворазовим, трикратним та чотириразовим чемпіоном. Сам нідерландець (24 роки, 2 місяці, 12 днів) посідає четверте місце, поступаючись Льюїсу Гемілтону (23 роки, 9 місяців) і Фернандо Алсонсо (24 роки, 1 місяць).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK