Леклер вийшов на третє місце за кількістю поулів в історії Феррарі

Монегаск також повторив особистий рекорд з поулів за сезон.
2022 г., 24 липня, 15:25
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

У суботу, 23 липня, у Ле-Кастелле на автодромі Поль Рікар пройшла кваліфікація Гран-прі Франції. За перше стартове місце в гонці боролися лише Шарль Леклер і Макс Ферстаппен, оскільки Карлос Сайнс розпочне заїзд із хвоста пелотону, а Серхіо Пересу не вистачало швидкості.

У підсумку перемогу в кваліфікації святкував пілот Феррарі, якому сильно допоміг напарник: Карлос виїхав на фінальну спробу перед Шарлем і спеціально для монегаска створив сліппстрим, щоб той отримав кращий розгін, що і дозволило йому випередити Макса на 0,3 секунди.

Таким чином, Леклер завоював свій 16-й поул у кар'єрі, і всі вони були здобуті у складі Скудерії, повідомляє аккаунт Ф1 в Instagram. За цим показником він вийшов на третє місце, обійшовши Феліпе Массу, у якого 15 стартів з першого місця.

До того ж 24-річний гонщик повторив власний рекорд за кількістю поулів за сезон – 7-й раз він переміг у кваліфікації. Стільки ж разів він перемагав у кваліфікаціях у 2019 році, у свій перший рік у складі Феррарі. Тепер він матиме шанс побити свій рекорд - до кінця сезону залишилося цілих 10 етапів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK