Ред Булл продасть Порше половину акцій команди

У 2026 році Порше приєднається до Формули 1 у якості 50%-го партнера "биків".
2022 г., 27 липня, 21:34
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Той факт, що Порше увійде до Формули 1 у 2026 році як "рівноправний партнер" ​​Ред Булл, вже кілька місяців не є секретом. Але тепер є перше офіційне підтвердження того, що станеться злиття цих двох компаній.

Цього тижня було опубліковано офіційну інформацію про схвалення заявки, яку Porsche AG та Red Bull GmbH подали спільно і яка передбачає придбання компанією Порше 50 відсотків акцій гоночної команди "енергетиків", повідомляє Motorsport Total.

Порше і Ред Булл мали повідомити про свій спільний проект до антимонопольних органів, у тому числі приблизно в 20 країнах за межами Європейського Союзу. Законодавство Марокко, наприклад, передбачає, що такі заявки мають бути опубліковані після їхнього затвердження.

Це не було б проблемою для обох компаній, адже про спільний проект мали офіційно заявити ще під час гоночного вікенду в Австрії три тижні тому.

Читайте також: Ферстаппен - рекордсмен Ред Булл за проведеними Гран-прі

Але випуск прес-релізу довелося знову відкласти, тому що 29 червня ФІА не затвердила регламент двигунів з 2026 року, як було оголошено, і остаточні правила є основною вимогою для Порше, щоб офіційно повідомити про свій вступ до Формули 1.

Порше увійде до Ф1 не лише як постачальник трансмісії, а й як 50-відсотковий партнер Ред Булл. Це має ту перевагу, що більші частини силового агрегату можуть бути розроблені та побудовані під одним дахом на базі РБ у Мілтон-Кінсі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK