Монако може втратити місце у календарі Формули 1 – у справу втрутився князь Альбер II

При цьому історично важливій трасі буде необхідно пристосуватися до реалій.
2022 г., 9 серпня, 11:59
Макс Ферстаппен, княгиня Шарлен та князь Альбер II / Getty Images
Макс Ферстаппен, княгиня Шарлен та князь Альбер II / Getty Images

Майбутнє Гран-прі Монако у Формулі 1 поставлене під сумнів, оскільки контракт на місце в календарі закінчився, а про нову угоду поки не оголошено.

Є повідомлення, що місце князівства в календарі може опинитися під загрозою через нові перегони, такі як Катар та Лас-Вегас, які стануть постійними доповненнями з 2023 року. До того ж, до свого повернення готується і Південна Африка.

Читайте також: Гемілтон зізнався, що обдурив ФІА з приводу пірсингу, що не знімається

Монако довгий час вважався перлиною в автоспорті, і пілоти не раз заявляли, що не хочуть, щоб цей етап зник з календаря, але деякі аспекти гоночного вікенду, не в останню чергу сама траса, вважаються застарілими.

За словами чемпіона світу 2016 року Ніко Росберга, який проживає в Монако, сам князь Альбер II був змушений втрутитися, щоб вплинути на остаточне рішення серії.

"Князь навіть сам втручається в ці переговори, тому що Автомобільний клуб Монако продовжує займати цю жорстку позицію", - цитує Росберга Planet F1. "Їм потрібен посередник, який би об'єднав Формулу 1 і Автомобільний клуб".

"Князь дуже залучений до цієї справи, і я сповнений надій, тому що Монако має залишитися в календарі. Це історія гонок, і це найгламурніша гонка року, так що це має тривати. Але Монако також має трохи пристосуватися".

У повідомленнях вказується, що переговори між Liberty Media та Автомобільним клубом Монако не найпростіші, тому що сторона, що приймає етап, контролює спонсорство і телетрансляції, а також виступає проти пропонованих змін схеми траси, які потенційно можуть збільшити кількість обгонів.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Формула 1 Гран-прі Монако

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK