Виконавчий директор Формули 1: Гонок у Росії більше ніколи не буде

Гран-прі не буде проводитись на території країни, яка не поважає суверенітет та територіальну цілісність інших держав.
2022 г., 18 серпня, 19:54
Стефано Домінекалі / Getty Images
Стефано Домінекалі / Getty Images

Виконавчий директор Формули 1 Стефано Доменікалі остаточно зачинив двері для повернення Гран-прі в Росії, незважаючи на відмінні доходи, отримані на останніх заїздах. Він зайняв чітку позицію: "Королева автоспорту" не повернеться на територію тієї країни, яка розв'язала війну проти України.

Читайте також: ФІА схвалила моторний регламент 2026 року та зміни правил 2022-2023 років

Однак цього виявилося недостатньо, щоб заспокоїти критику вболівальників. В останні роки такі гонки, як Катар і Саудівська Аравія, були додані в календар Ф1, на думку вболівальників, лише з економічних міркувань.

"Я не продаю душу Формули 1. Я думаю, що це нормальна зміна. Гроші важливі скрізь, навіть для нас. Але це не єдине, на що ми звертаємо увагу. Весь пакет має бути правильним. Якби ми дивилися тільки на банківський рахунок, календар змагань був би зовсім іншим", - цитує Стефано F1ingenerale.com.

Прикладом, що підтверджує слова виконавчого директора, є саме Росія, яка, незважаючи на відмінні доходи, які приносить захід, більше не включатиметься до планування календарів на наступні сезони.

"Я завжди говорю "ніколи не говори ніколи", але в цьому випадку можу обіцяти: більше жодних переговорів з ними вести не будемо. Гонок там більше не буде", — заявив Доменікалі.

Тому невдовзі ми побачимо, яка країна замінити у календарі етап у Сочі. Ходили розмови і про Гран-прі Німеччини (Хоккенхайм або Нюрбургринг), але, на жаль, організувати його не так просто, як може здатися.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK