Альфа Таурі виступила із заявою у відповідь на теорії змови на Гран-прі Нідерландів

Команда була змушена відповісти на звинувачення у "спеціальному" сході Цуноди.
2022 г., 6 вересня, 17:31
Юкі Цунода / Getty Images
Юкі Цунода / Getty Images

Схід з дистанції пілота Альфа Таурі Юкі Цуноди на Гран-прі Нідерландів викликав віртуальний СК, що дозволило Максу Ферстаппену з Ред Булл змінити гуму та боротися за перемогу, яку він у підсумку і завоював.

Представники деяких команд, зокрема Мерседес, вважали такий хід японця дуже дивним, ніби "бики" попросили свою дочірню команду організувати те, що допоможе Ферстаппену виграти. У результаті Альфа Таурі довелося опублікувати заяву, в якій спростовуються всі конспірологічні теорії.

"Неймовірно пригнічливо читати деякі висловлювання і коментарі, спрямовані на нашу команду і главу стратегічного відділу Ред Булл Анну Шмітц. Подібну ненависну поведінку не можна терпіти, а висувати звинувачення в нечесній грі неприйнятно, це не відповідає дійсності і абсолютно неповажно по відношенню як до Анни, так і до нас".

"Ми завжди змагалися незалежно, чесно і на найвищому рівні поваги та спортивного духу. У Юкі виникла проблема, яку команда не змогла відразу ж визначити, що змусило його зупинитися на треку. Припускати щось інше - це образливо і категорично невірно".

Нинішнього сезону Альфа Таурі демонструє не такі добрі результати, як це було минулого року. Команда займає лише восьме місце у кубку Конструкторів, набравши за 15 етапів 29 очок.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK