Хорнер розповів про особливе покарання Ферстаппена та Ріккардо за аварію в Азербайджані-2018

Керівнику довелося змусити їх не лише вибачатися перед усіма в команді, а й піти на витрати.
2022 г., 25 вересня, 21:02
Даніель Ріккардо та Макс Ферстаппен / Getty Images
Даніель Ріккардо та Макс Ферстаппен / Getty Images

Гран-прі Азербайджану 2018 став відправною точкою в кар'єрі Даніеля Ріккардо. Після аварії в Баку, внаслідок якої зійшов не тільки він, а й його напарник Макс Ферстаппен, Ред Булл вирішили повністю робити ставку на нідерландця. Тому Ріккардо залишив команду наприкінці сезону та приєднався до Рено.

Керівник "биків" Крістіан Хорнер згадав про те, як він покарав обох гонщиків за подвійний схід.

"Найбільше розчарування, що можна собі уявити – аварія між своїми пілотами. Це немов автогол. Вони отримали величезну прочуханку після Гран-прі. Я сказав, що це не їхні машини. Вони повернулися на базу, і я змусив їх вибачитися перед кожним відділом за те, що вони розтрощили боліди", - цитує Хорнера Insider.

"(Після перегонів) ми разом збираємося і обговорюємо, які уроки здобули, що можна покращити, що зроблено добре і так далі. Вони обидва були засоромлені".

"Для пілота найобразливіше, коли йому доводиться за щось платити. Так що на брифінгу я оголосив, що вони не тільки вибачаться, а й повністю сплатять усі витрати на різдвяну вечірку – випивка була за їх рахунок. Мабуть, для них це було найбільш болісно".

Раніше Крістіан Хорнер зізнався, що шкодує про втрачену можливість запросити в Ред Булл Оскара Піастрі, коли австралієць виступав за команду, яку він заснував разом зі своїм батьком.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK