Радник Ред Булл: Ферстаппена не позбавлять титулу - ФІА не карає навіть за найсерйозніші порушення

При цьому він продовжує заперечувати оголошену провину команди у порушенні межі витрат.
2022 г., 13 жовтня, 20:22
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Нещодавно ФІА надала фінансовий звіт щодо витрат команд Формули 1 у сезоні-2021. З нього стало відомо, що Ред Булл таки перевищив стелю, але незначно, за що понесе покарання у вигляді штрафу.

Раніше обговорювався варіант, що Макса Ферстаппена можуть позбавити чемпіонства того сезону. Проте радник "биків" Гельмут Марко заявив, що це нісенітниця і цього не станеться, оскільки Федерація нікого серйозно не каратиме.

"Ми, як і раніше, віримо, що взагалі не порушили правило обмеження витрат", - цитує Марко F1 Insider. "Діалог з ФІА триває. Подивимося, що в результаті з цього вийде".

"Як я вже сказав, нам досі не відомо про якусь вину, тому обговорення з ФІА все ще тривають. Але чутки про те, що Макс може позбутися титулу чемпіона світу, наприклад, у 2021 році, — повна нісенітниця. Минуле. показало, що ФІА дуже м'яко карала навіть найсерйозніші порушення правил".

Нагадаємо, що за підсумками етапу у Японії Макс Ферстаппен став дворазовим чемпіоном світу. Тепер команду сконцентровано на тому, щоб Серхіо Перес посів друге місце в особистому заліку пілотів за підсумками кампанії.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK