Гемілтон і Боттас хочуть серйозного покарання для Ред Булл за перевищення стелі витрат

Колишні партнери по Мерседес бажають одного й того ж для своїх опонентів.
2022 г., 22 жовтня, 16:12
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Льюїс Гемілтон упустив минулорічний титул чемпіона світу на останньому колі Гран-прі Абу-Дабі, програвши пілоту Ред Булл Максу Ферстаппену на спірному фініші після запеклої боротьби протягом року.

Виступаючи вперше з того часу, як ФІА підтвердила, що "бики" порушили ліміт бюджету минулого року, 7-разовий чемпіон сказав, що він думає про те, що мають спричинити будь-які потенційні санкції.

"Я думаю, що спорту треба щось із цим робити", — цитує Гемілтона Motorsport. "Витратити ще мільйони, а потім отримати ляпас за це, очевидно, не піде на користь спорту. З таким же успіхом у них може не бути стелі витрат у майбутньому".

Читайте також: Гран-прі США: Сайнс виявився найшвидшим у першій практиці, а Леклер – у другій

Колишній напарник Льюїса по Мерседес Валттері Боттас висловився прямолінійніше: правила одні для всіх.

"Правила є правила, і якщо ви не дотримуєтеся, має бути дуже болюче покарання", - сказав Валттері. "Я особисто сподіваюся, що це буде жорстке та суворе покарання, тому що цього не повинно відбуватися".

"У Ф1 багато правил, і не повинно бути жодної різниці в плані покарання. Будемо сподіватися, що це буде хороший штраф, який справді завдасть їм болю".

Вважається, що Ред Булл перевищив стелю затрат на сезон-2021 на 1,8 мільйона доларів, за що команда має виплатити грошовий штраф - єдине покарання за порушення.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK