Ферстаппен - переможець Гран-прі США, Леклер фінішував третім

Нідерландець завоював свою 33-ю перемогу в кар'єрі.
2022 г., 24 жовтня, 00:08
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У неділю, 23 жовтня, в Остіні на автодромі "Трасса Америк" завершився 19-й гоночний етап Формули 1 сезону-2022 – Гран-прі США.

Перемогу у заїзді святкував пілот Ред Булл Макс Ферстаппен. Компанію на подіумі йому склали Льюїс Гемілтон та Шарль Леклер.

Гонка почалася з того, що поул-сітер Карлос Сайнс ще до першого повороту пропустив Ферстаппена, після чого отримав удар від Джорджа Расселла. Доїхавши до боксів, іспанець зійшов із дистанції.

Другим, хто зійшов, став Валттері Боттас, який не впорався з болідом через порив вітру в повороті. У результаті фін вилетів у гравій, з якого вже не вибрався.

Через кілька кіл Ленс Стролл вчинив страшну аварію з Фернандо Алонсо. Дивовижно, але Нандо зумів продовжити гонку і навіть фінішувати в очках, чого не скажеш про його майбутнього напарника.

Через проблеми під час піт-стопу Ферстаппен пропустив Леклера, але через кілька спроб він його все ж таки пройшов, після чого взявся за Гемілтона, який на той момент лідирував у гонці. Гем боровся, але швидший болід переміг.

Ферстаппен здобув перемогу №33 у кар'єрі, що є досить символічним, враховуючи, під яким номером він виступав раніше. До того ж Ред Булл завоював кубок Конструкторів, ставши недосяжним для Феррарі.

Гонщиком дня став Себастьян Феттель, який фінішував восьмим. У певний етап гонки він навіть лідирував. Затримка у боксах коштувала йому приблизно 13 секунд.

Підсумкова класифікація

Наступні перегони пройдуть у Мексиці вже через тиждень, 30 жовтня.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись із особистим заліком пілотів, а також положенням команд у кубку Конструкторів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK