Алонсо позбавили всіх очок на Гран-прі США через штраф

Конкуренти поскаржилися на стан боліда іспанця після аварії, що призвело до штрафу пост-фактум.
2022 г., 24 жовтня, 12:43
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Фернандо Алонсо став учасником драматичної аварії з Ленсом Строллом на Гран-прі США. Під час зіткнення з майбутнім напарником іспанець піднявся у повітря, зіткнувся з бар'єром, але зміг продовжити гонку, на відміну від Стролла. У результаті Нандо фінішував сьомим.

Однак по ходу гонки у нього відвалилося праве дзеркало, яке довгий час сильно тряслося. А це дуже не сподобалося Хаасу, який вирішив подати скаргу на Алонсо і Переса (у нього були проблеми з переднім антикрилом) стюардам.

Читайте також: Ферстаппен повторив рекорд Шумахера та Феттеля за кількістю перемог за сезон

Переса вирішили не карати, а ось Алонсо отримав 10-секундний штраф стоп-енд-гоу за їзду на небезпечному боліді. Оскільки штраф був присуджений після заїзду і не був виконаний, він перетворився на 30-секундний штраф, через що Фернандо в підсумковій класифікації опустився з 7-го на 15-те місце, повідомляє офіційний сайт Ф1.

Альпін, звичайно, опротестував це рішення, оскільки його пілот не отримав по ходу Гран-прі оранжево-чорний прапор, а Хаас подав скаргу "на 24 хвилини пізніше за встановлений термін", а тому штраф слід вважати недійсним.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK