Ауді оголосила про стратегічне партнерство із Заубером з 2026 року

Швейцарці змінять італійського автовиробника на німецького, до того ж отримають власний двигун.
2022 г., 26 жовтня, 18:02
Концепт боліда Ауді / Formula 1/formula1.com
Концепт боліда Ауді / Formula 1/formula1.com

Ауді досягла угоди із Заубером про те, щоб з 2026 року швейцарська команда Формули 1 стала їхньою робочою командою, повідомляє офіційний сайт Ф1.

У серпні німецький виробник оголосив, що приєднається до Формули-1 як постачальник силових установок у 2026 році, коли буде введено новий регламент, що передбачає підвищену електричну потужність і 100% екологічне паливо.

Напередодні Гран-прі Мексики Ауді заявила, що Заубер, який нині виступає під прапором Альфа Ромео, стане їхнім "стратегічним партнером" у їхній програмі Ф1, і що автомобільна компанія планує придбати частку в Sauber Group.

Ауді створить власний мотор на своїй базі в Нойбурзі в Німеччині, де над проектом вже працюють понад 120 осіб, а Заубер розроблятиме і вироблятиме свій гоночний автомобіль в штаб-квартирі в Хінвілі, Швейцарія. Заубер також нестиме відповідальність за планування та проведення гоночних операцій.

Читайте також: Расселл вибачився перед Сайнсом за те, що вибив його з гонки на першому колі Гран-прі США.

Напередодні приходу Ауді Альфа Ромео припинить титульне спонсорство Заубера наприкінці кампанії 2023 року. Швейцарська команда продовжить використовувати силові агрегати Феррарі до кінця 2025 року, після чого перейде на мотори Ауді.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Заубер Ауді Альфа Ромео

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK