Ферстаппен - переможець Гран-прі Мексики, який став одним із найнудніших за весь сезон

Мексиканські трибуни отримали мінімальне замовлення того, чого вони хотіли – Серхіо Перес на подіумі.
2022 г., 31 жовтня, 00:19
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У неділю, 30 жовтня, на автодромі імені братів Родрігес відбувся 20-й етап Формули 1 сезону 2022 року - Гран-прі Мексики.

Свою рекордну чотирнадцяту перемогу в сезоні здобув Макс Ферстаппен, який нещодавно став дворазовим чемпіоном світу. Разом з ним на подіумі опинилися Льюїс Гемілтон та Серхіо Перес, який не зумів порадувати рідну публіку перемогою.

Варто відразу зізнатися, що це були, мабуть, найгірші перегони за весь 2022 рік. На старті Джордж Расселл, який стартував другим, провалився і пропустив уперед Гемілтона з Пересом. А тим часом Ферстаппен почав відриватися від усіх.

Розбудити глядача могли лише мексиканські трибуни, які ревом реагували на будь-яку дію Переса. Типові мексиканці.

Цікаві події гонки можна перерахувати на пальцях однієї руки невмілого фрезерувальника. Це вже згаданий старт, аварія Даніеля Ріккардо та Юкі Цуноди та схід Фернандо Алонсо.

Старт уже розібрали, перейдемо до аварії. Після піт-стопу Ріккардо на свіжому софті атакував Цуноду, але вийшло це не дуже. Все дійшло до зіткнення, підсумками якого стали схід японця та 10-секундний штраф для австралійця.

На 65-му колі у Фернандо Алонсо вкотре цього сезону відмовив двигун. Своєю зупинкою він спричинив режим віртуального СК. Але це призвело лише до того, що Ферстаппен тільки збільшив свій відрив від Гемілтона до 14 секунд.

Феррарі повністю провалила цей вікенд. Ні Карлос Сайнс, ні Шарль Леклер не змогли на рівних змагатися не лише з Ред Булл, а й з Мерседесом. Наприкінці гонки Скудерія поступалася Расселлу, який фінішував четвертим 30(!) секунд.

Тільки необов'язковий піт-стоп Джорджа скоротив цей розрив. Британець поїхав у бокси по свіжу гуму, щоб відібрати у Переса швидке коло, що в нього й вдалося.

Гонщиком дня став Ріккардо, який фінішував сьомим. Медоїд, наплювавши на штраф, обійшов усіх прямих конкурентів і відірвався настільки, щоб отримані 10 секунд не вплинули на його позицію на фініші. Солідний виступ (не враховуючи аварію) від Дена.

Підсумкова класифікація

Формула 1 бере перерву на два тижні, після чого повернеться на етапі в Бразилії, де на нас чекатиме останній цього сезону спринт.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK