Гаслі намагається домовитися з ФІА на тлі потенційної дискваліфікації

Французький пілот вважає несправедливим те, що він може бути змушений пропустити гонку через штрафні бали.
2022 г., 10 листопада, 20:55
П'єр Гаслі / Getty Images
П'єр Гаслі / Getty Images

П'єр Гаслі є максимально близьким до того, щоб бути дискваліфікованим
на один Гран-прі за перебір штрафних балів. На даний момент у суперліцензії пілота Альфа Таурі десять балів, тоді як для бана необхідно набрати дванадцять.

Бали залишаються у суперліцензії на 12 місяців, після чого вони послідовно "згоряють". Перші штрафні бали згорять лише 22 травня 2023 року.

"Не брехатиму, ситуація дуже неприємна і досить делікатна", - цитує Гаслі Autosport. "У деякому сенсі, трохи ніяково стояти в становищі, коли мене можуть дискваліфікувати. Не відчуваю, що я був особливо небезпечний в останні 12 місяців. Це безперечно буде суворе покарання".

"Але в мене було багато розмов з ФІА, яка намагається знайти рішення, тому що особисто я хочу брати участь у всіх перегонах".

Гаслі прагне до подальших переговорів з ФІА, щоб уникнути "дурної ситуації".

"Я досить багато говорив з ФІА, щоб спробувати знайти рішення. Те, як прописані правила на даний момент, це досить суворо для гонщиків і за це йдуть досить суворі покарання".

"Я сподіваюся, що ми зможемо знайти рішення, щоб уникнути дурної ситуації, коли я буду дискваліфікований на гонку. Це буде жахливо для мене і точно не так, як я бачив цей спорт".

Нагадаємо, що у неділю, 13 листопада, відбудеться Гран-прі Бразилії, де П'єр Гаслі може заробити фатальні штрафні бали у суперліцензію.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ФІА П`єр Гаслі Альфа Таурі

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK