Гран-прі Абу-Дабі: Гемілтон забрав першу практику, Ферстаппен найшвидший у другій

Представляємо вашій увазі результати перших двох п'ятничних сесій.
2022 г., 18 листопада, 21:30
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

У п'ятницю, 18 листопада, на трасі Яс Марина пройшли перші дві практики майбутніх останніх перегонів сезону-2022 - Гран-прі Абу-Дабі.

За підсумками першого тренування найшвидшим пілотом на трасі виявився Льюїс Гемілтон (Мерседес). Він на 0,22 с випередив свого партнера Джорджа Расселла. Усього 0,005 с самому Расселлу поступився Шарль Леклер (Феррарі).

Себастьян Феттель, який проводить свій останній гоночний вікенд у кар'єрі, показав шостий результат. Макса Ферстаппена замінив молодий пілот молодіжної програми Ред Булл Ліам Лоусон.

Читайте також: Ріккардо стане резервним пілотом Ред Булл у 2023 році

Варто зазначити, що Скудерія вдруге цього сезону дозволила виїхати на трасу росіянину Роберту Шварцману. Нагадаємо, що йому довелося відмовитись від ліцензії країни-агресора на користь ізраїльської, щоб мати можливість виступити у Формулі 1.

Також на трек виїжджали резервні пілоти деяких команд: Роберт Кубіца (Альфа Ромео), Логан Сарджент (Вїльямс), П'єтро Фіттіпальді (Хаас), Патрісіо О'Ворд (МакЛарен), Джек Дуен (Альпін), Феліпе Другович (Астон Мартін).

Результати першої практики

Всі пілоти, які були відсутні раніше, повернулися у свої боліди, а тому можна більш тверезо оцінювати картину перед кваліфікацією.

Макс Ферстаппен відразу взяв перше місце, більш ніж на 0,3 с випередивши Расселла, який у свою чергу знову виявився швидшим за Леклера (тепер на 0,1 с).

Серед несподіванок можна виділити провал П'єра Гаслі – француз встановив лише 19-й час.

Результати другої практики

Нагадаємо, що у суботу, 19 листопада, пройде фінальна практика року, після чого пройде кваліфікація, яка запланована на 16:00 за київським часом. Гран-прі Абу-Дабі, як і завжди, відбудеться у неділю, 20 листопада. Старт заїзду – 15:00 за Києвом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK