Ферстаппен: Сучасні боліди просто не пристосовані для міських трас

А в календарі таких треків дедалі більше.
2022 г., 28 листопада, 15:38
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Пілот Ред Булл Мак Ферстаппен заявив, що сучасні боліди Формули-1 не підходять для міських трас. Але не дивлячись на це, саме таких треків стає все більше в календарі. 

В наступному сезоні до трас в Монако, Саудівській Аравії, Баку та Сингапурі додать ще Лас-Вегас. Також треки в Канаді, Австралії та Майямі теж частково проходять на дорогах загального користування.

Пілот вважає, що сучасні боліди стали занадто великими та важками для таких трас, а тому гонки стали напагато складнішими і від них складно отримувати задоволення.

"Сучасні боліди Формули-1 просто не пристосовані для міських трас. Мені більше не подобається виступати на трасах міського типу. Точно не за кермом болідів нового покоління – які стали ще більшими і ще важчими. На старих болідах ми ще якось справлялися, але тепер…

Я був дуже засмучений тим, як нові боліди виглядали на етапах у Монако та Сінгапурі. Вони були надто важкими, з надто жорсткою підвіскою – на них не можна активно атакувати поребрики. Нові боліди для цього просто не пристосовані. Міські траси класно виглядають на фото, але для перегонів вони не підходять", – розповів Ферстаппен порталу formule1.nl.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Макс Ферстаппен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK