FIA заборонила пілотам робити неузгоджені політичні заяви

Когось це нагадує.
2022 г., 20 грудня, 11:12
Формула-1 / Getty Images
Формула-1 / Getty Images

Пілотам Формули-1 та інших учасникам змаганнь тепер заборонено робити будь-які політичні або соціальні заяви, якщо вони заздалегідь не узгоджені з федерацією.

Таке правило з'явилось в оновленому Міжднародному спортивному кодексі, яким регулюються всі замагання під егідою FIA. Тепер жоден учасник перегонів не має права демонструвати "політичні, релігійні або особисті заяви чи коментарі, що порушують принципі нейтралітету, що просувається FIA". Для цього тепер потрібна письмова згода федерації.

Це вже не перший раз FIA намагається завадити пілотом демострувати свою позицію. Так, наприклад, раніше пілотам заборонили надягати футболку на церемонію нагородження після того, як Льюїс Гемілтон вийшов з надписом "Заарештуйте поліцейських, які вбили Бреонну Тейлор".

Президент FIA Мохаммед Бен Сулайєм вважає, що сучасні гонщикі дуже багато уваги приділяють речам, які не стосуються перегонів. І привів приклад Нікі Лауди і Алена Проста, які думали лише про керування болідом.

"Тепер Феттель водить райдужний велосипед, Гемілтон захоплений правами людини, а Норріс займається психічним здоров'ям. Кожен має право мати свою думку. А щодо мене, я маю вирішити, чи можемо ми постійно нав'язувати наші переконання за допомогою спорту", - заявляв раніше Бен Сулайєм.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK