Гельмут: Можливості боліда Ред Булл – це швидкість Переса

А чемпіонство – майже повністю заслуга Ферстаппена.
2022 г., 20 грудня, 22:14
Марко Гельмут / Getty Images
Марко Гельмут / Getty Images

Радник Ред Булл Марко Гельмут визнав, що досягнення команди в минулому сезоні - більшої частиною заслуга Ферстаппена та слабкості опонентів, повідомляє видання Auto-motor-und-sport..

Австрієць визнав, що максимальні можливості їх боліда - це результати Серхіо Переса, але лише Ферстаппен вміє витискати з авто набагато більше.

До того ж в Ред Булл було значно менше проблем протягом сезону, ніж в інших команд, і це також зіграл свою роль.

"Ми напевно отримали користь зі стратегічних помилок Феррарі", з їхнього невдачі, з проблем з мотором. По ходу сезону вони розвивали свою машину таким чином, що вона почала дедалі сильніше зношувати шини. Це додало нам впевненості у перегонах.

Більше того, на початку сезону наш болід важив на 20 кг більше за мінімальну норму. Цей запас став надійним резервом скорочення часу проходження кола на трасі, коли ми почали знижувати вагу боліда.

Можливості нашого боліда – це швидкість Переса. А Перес дуже сильний гонщик Формули-1. Але він - не Ферстаппен. Ми також явно були кращими за конкурентів у плані виконання стратегії. Ми ухвалювали вірні рішення у більшості випадків. Також потрібно враховувати рівень Ферстаппена. З Максом ми знаємо, що він зможе розвинути необхідний для виконання стратегії темп і що він вміє берегти шини. Макс взагалі перетворився на справжнього заклинача шин", - цитує Гельмута видання.

Нагадаємо, що раніше Леклер заявив, щор в наступному сезоні боротьба за чемпіонство буде відбуватись між трьома командами.

 

 

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ред Булл Макс Ферстаппен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK