У Саудівській Аравії хочуть переманити команди Формули-1

Воістину грандіозні плани.
2023 г., 7 січня, 14:55
Гран-прі Саудівської Аравії / Getty Images
Гран-прі Саудівської Аравії / Getty Images

Влада Саудівської Аравії має намір створити належні умови, щоби команди Формули-1 почали базуватись саме у них, пише MotorSport Magazine.

Принц Халід Бін Султан Аль-Файсал, президент Автомобільної та мотоциклетної федерації Саудівської Аравії (SAMF) заявив, що в Саудівської Аравії є намір створити своєрідний хаб для світового автоспорту в своїй країни. Таким чином вони хочуть знизити залежність від прибутків з нафти.

"Ми хочемо створити свого роду хаб. Ми маємо великі компанії, які в майбутньому можуть сприяти розвитку автоспорту. Ми сподіваємося, що деякі команди Формули 1 перебазуються до Саудівської Аравії і працюємо в цьому напрямку.

Сподіваюся, ми зможемо привести до нас когось із великих автовиробників, враховуючи всі наші інвестиції в автомобільну галузь – зокрема приватний інвестиційний фонд придбав частки у McLaren та Aston Martin", - наводить слова принца видання.

Наразі Саудівська Аравія має контракт на перегони в Джидді в рамках Формули-1, також вона приймає етапи Формули-Е, Extreme-E та вже четвертий рік поспіль ралі-рейд Дакар проходить саме тут. В планах саудитів отримати ще MotoGP та світовий чемпіонат ралі.

Але є деякі цікаві моменти, що стосуються саме команд Формули-1. Названі Макларен та Астон Мартін мають свої бази у Великій Британії, як і аболютна більшість інших команд. До того ж у Макларен 20-річний контракт з базою в Уокінге, а Астон Мартін будує нову базу в Сільверстоуні.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: МакЛарен Астон Мартін

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK