Гемілтон підпише новий, більш вигідний контракт із Мерседес

Семиразовий чемпіон світу залишиться у Формулі 1 ще на кілька років.
2023 г., 16 січня, 09:12
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Нещодавно керівник Мерседес Тото Вольфф повідомив, що команда близька до підписання нової угоди з Льюїсом Гемілтоном, оскільки стара підійде до кінця після сезону-2023.

За інформацією Sports Illustrated, який посилається на Sportune, за новим контрактом зарплата 38-річного пілота зросте з 38 мільйонів доларів до 49 мільйонів. Сама угода діятиме до кінця 2025 року.

До того ж, Гемілтон отримає бонусні 27 мільйонів, якщо знову стане чемпіоном світу. Спочатку "срібні стріли" пропонували йому колишні умови, проте це ні до чого не призвело.

Важливою частиною контракту було постійне зобов'язання підтримувати фонд Льюїса "Mission 44". Гемілтон щорічно інвестує у фонд 9 мільйонів. Тепер же ця сума буде збільшена до 16 мільйонів.

Читайте також: Альфа Таурі проведе обкатку нового боліда 14 лютого

При цьому також повідомляється, що німецька команда хоче, щоб сер Льюїс став її послом після завершення кар'єри на наступні 10 років. За це Гемілтон отримає додаткові 27 мільйонів.

Усі витрати за новим контрактом візьме на себе спонсор команди компанія Ineos, якою володіє сер Джим Реткліфф, який претендує на покупку Манчестер Юнайтед. Він також сподівається, що Гемілтон візьме участь у цій угоді.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Мерседес Льюїс Гемілтон

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK