У Феррарі виконають 1000 піт-стопів до Гран-прі Бахрейну

Механіки команди вже перевершили всіх.
2023 г., 30 січня, 19:19
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

У Феррарі проводять активні тренування команди, виділивши для цього спеціальний простір, повідомляє видання Motorsport.

У Скудерії зараз дві групи механіків тренуються тричі на тиждень, роблячи по 20 замін шин за один сеанс. Таким чином, до Гран-прі Бахрейну команда зробить понад 1000 піт-стопів.

Нехай піт-стопи навряд чи можуть бути вирішальними під час гонки, вони цілком можуть спричинити поразку. Саме цей фактор хочуть повністю нівелювати у Феррарі.

"Під час випробувань ми зафіксували рекорд часу, ми дійшли до 1,65, але в лабораторії автомобіль завжди прибуває ідеально вирівняний зі станцією, і, насамперед, він зупиняється точно в передбаченій точці, тоді як під час Гран-прі набуває чинності багато інших змінних, які роблять вправу дуже складним.

Ми ділимо піт-стопи на 4 категорії. Ті, які менше 3 секунд, вважаються дуже хорошими, до 3,5 секунд – це добре, але не ідеально, менше 4 секунд – це недостатньо, і понад 4,5 секунди ми вважаємо їх невдалими”, - розповідає інженер команди Дієго Йоверно.

У сезоні-2022 саме Феррарі показала найкращий результат на піт-стопах, у них було 73% зупинок менше 3 секунд. Другою командою за цим показником стала Ред Булл – 71%. У Скудерії мають намір збільшити відсоток до 80-ти.

Нагадаємо, що на нашому сайті ви можете ознайомитись з повним календарем перегонів у 2023 році.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Феррарі

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK