Форд стане постачальником двигунів для Ред Булл та Альфа Таурі

Австрійська команда, не зумівши домовитися з Порше, знайшла вихід у США, організувавши колаборацію із Форд.
2023 г., 3 лютого, 17:29
Red Bull Ford Powertrains / redbullracing.com
Red Bull Ford Powertrains / redbullracing.com

Відразу після підтвердження свого повернення у Формулу 1 Форд повідомив про "довгострокове стратегічне технічне партнерство" з Red Bull Powertrains, передає офіційний сайт серії.

Починаючи з 2023 року, Форд і Red Bull Powertrains - спеціальний моторний підрозділ Ред Булл - будуть розробляти силові установки наступного покоління для "биків" та сестринської команди Альфа Таурі з 2026 по 2030 рік.

Заснований на нинішньому 1,6-літровому двигуні з турбонаддувом, майбутній регламент Ф1 передбачатиме підвищену електричну потужність та 100% екологічне паливо, а також підвищення безпеки та зниження витрат для виробників.

"Це початок захоплюючої нової глави в історії автоспорту Форд, яка почалася, коли мій прадід (Генрі Форд) виграв гонку, яка допомогла заснувати нашу компанію", - сказав Білл Форд, виконавчий голова Ford Motor Company.

"Це фантастика — знову вітати Форд у Формулі 1 завдяки цьому партнерству", - заявив керівник Ред Булл Крістіан Хорнер.

"Як незалежний виробник двигунів, можливість скористатися досвідом OEM-виробників, таких як Форд, дає нам хорошу можливість протистояти конкурентам".

«До 2026 року ще далеко, але для нас робота вже починається, оскільки ми дивимося в нове майбутнє та в безперервну еволюцію Ред Булл".

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з лівреєю та болідом Ред Булл, на якому Макс Ферстаппен та Серхіо Перес виступатимуть у 2023 році.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ред Булл Альфа Таурі

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK