Мінімалізм Леклера та Норріса, класика Алонсо та Гемілтона: шоломи пілотів Формули 1 на сезон-2023

ISPORT.ua пропонує до ознайомлення дизайни шоломів представників Королеви автоспорту на сезон-2023.
2023 г., 28 лютого, 19:00
Шоломи Формули 1 / Getty Images
Шоломи Формули 1 / Getty Images

Формула 1 завжди була одним із найнебезпечніших видів спорту. З моменту її створення серія бачила багато серйозних аварій, травм та навіть смертей.

Керівництво Ф1 намагається зробити її якомога безпечнішою, у зв'язку з чим відносно недавно було впроваджено Halo, який урятував за ці роки чимало гонщиків.

Але найкращим другом пілотів все ж таки є їх шолом. Кожен сезон найкращі гонщики світу намагаються якнайсильніше виділитися, працюючи над дизайном частини свого захисного екіпірування. А хтось віддає це право дизайнерам, які враховують їхні побажання.

Сьогодні ми хотіли б показати всі представлені шоломи пілотів на сезон 2023 року, адже саме завдяки їм можна легше визначити гонщиків на трасі.

У цій добірці поки що не буде шолома Ленса Стролла. Канадець після свого інциденту найближчим часом на трасі не з'явиться. Але, як повідомляють деякі зарубіжні джерела, дизайн не надто відрізняється від того, що ми бачили минулого року.

Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Чинний дворазовий чемпіон світу відійшов від золотого кольору і повернувся до традиційного білого. Як він сам сказав, повернув олд-скул.

Серхіо Перес (Ред Булл)

Порівняно з минулим сезоном шолом Чеко практично не змінився: дизайн залишився тим самим, лише кольори помінялися місцями.

Шарль Леклер (Феррарі)

Мінімум елементів та різних кольорів, лише червоний та білий (на честь прапора Монако, який збігається з класичними кольорами Скудерії). Дещо відсилає на дизайни шоломів минулих епох.

Карлос Сайнц (Феррарі)

Smooth Operator, як і Перес, сильно не змінював дизайн, залишивши класичне забарвлення іспанського прапора. Щоправда, додавши зверху чорний колір, ця комбінація нагадує здалеку прапор Німеччини.

Льюїс Гемілтон (Мерседес)

Сер Льюїс продовжує використовувати яскраво-жовтий колір із вкрапленнями фіолетового. На цей раз темних тонів побільшало.

Джордж Расселл (Мерседес)

Напарник Гемілтона, який проводитиме другий сезон у німецькій команді, вирішив не сильно міняти свій шолом. Синій колір став трохи темнішим, а номер був виділений чорним.

Естебан Окон (Альпін)

Перший з французів французької команди відзначився кардинальною зміною забарвлення - і виглядає вона дуже стильно. Чорний шолом із червоними смугами, доповнений ініціалами EO31.

П'єр Гаслі (Альпін)

Новоприбулий француз вирішив привнести трохи золота. І тепер здалеку його шолом нагадує старий шолом Макса Ферстаппена.

Ландо Норріс (МакЛарен)

Лідер команди з Вокінга зберіг яскраво-жовтий колір, який він запозичив у Льюїса Гемілтона. Порівняно з минулим сезоном жовтий став ще яскравішим, а чорний колір замінив синій. "Дуже простий, мінімалістичний", - так описав дизайн сам Ландо.

Оскар Піастрі (МакЛарен)

Декілька австралійських прапорів, багато смуг та різних кольорів - таку комбінацію вибрав дебютант Формули 1.

Валттері Боттас (Альфа Ромео)

Як сказав сам Валттері, шолом практично не змінився, за винятком дрібних правок (у старій версії був синій колір із червоними смужками, тут – чорний колір із синіми смужками). Дизайном займалася його дівчина Тіффані Кромвель.

Чжоу Гуаньюй (Альфа Ромео)

Перший китайський гонщик Формули 1 приєднався до клубу любителів фіолетового. У новому сезоні Чжоу буде одним із найяскравіших пілотів - якщо не з пілотажу, то з дизайну шолома так точно.

Фернандо Алонсо (Астон Мартін)

Нова команда, старий (у прямому та переносному сенсах) Нандо. Після вимушеного додавання рожевого кольору минулого сезону (дякуємо за це Альпін), іспанець повернувся до традиційного для себе забарвлення з іспанським прапором.

Кевін Магнуссен (Хаас)

Кей-Маг за основу взяв датський прапор також додавши чорну смугу спеціально для нового титульного спонсора американської команди.

Ніко Хюлькенберг (Хаас)

Повернення до Формули 1 Халк відзначив стильним дизайном, використовуючи помаранчевий колір.

Юкі Цунода (Альфа Таурі)

Новий лідер команди вирішив розбавити класичний білий колір кленовим листям, яке буквально всипане по всьому шолому.

Нік де Вріс (Альфа Таурі)

Нідерландець, який однією гонкою за Вільямс в Італії заробив собі постійне місце у Ф1, додав трохи помаранчевого у біле забарвлення Альфа Таурі.

Алекс Албон (Вільямс)

Через першу фотографію, яку опублікував тайський гонщик, можна було невірно оцінити кольори шолома. Пізніше команда виправила це, опублікувавши фото за денного світла.

Логан Сарджент (Вільямс)

Змінник негласної легенди Формули 1 (як мінімум, в Інтернеті) нічого складного не вигадував. Командні кольори (білий та синій) + прапор рідної країни.

Нагадаємо, що сезон Формули 1 2023 року розпочнеться вже 3 березня першим гоночним етапом у Бахрейні. Там ми зможемо повною мірою насолодитися тим, як шоломи пілотів доповнюють загальну телевізійну картинку.

А також знаючи, що для деяких етапів по ходу сезону вони підготують спеціальні дизайни, подивимося, на що вистачить уяви їх дизайнерам.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK