Гран-прі Саудівської Аравії: розклад та результати

У Джидді пройде другий етап календаря Формули 1, всі результати та розклад дізнавайся на ISPORT.
9 березня, 21:22
Гран-прі Саудівської Аравії / Getty Images
Гран-прі Саудівської Аравії / Getty Images

У 2024 році відбудеться 75-й чемпіонат світу Формули 1, яка є вищим класом змагань для гоночних автомобілів з відкритими колесами.

Сезон-2023 пройде з 29 лютого (етап у Бахрейні) до 8 грудня (етап в Абу-Дабі). Команди борються за Кубок конструкторів, тоді як пілоти беруть участь в особистому заліку.

На даний момент володарем КК є Ред Булл (всього 6 перемог), а чинним чемпіоном світу – Макс Ферстаппен (3 титули).

Траса та статистика

Міська траса в Джидді четвертий раз прийме гоночний етап Формули 1. Вперше гонка відбулася в 2021 році, ставши передостанньою в календарі і відразу ж подарувавши фанатам безліч усіляких емоцій (аварія Ферстаппена в кваліфікації, його боротьба з Гемілтоном у перегонах з наступним зіткненням та перемогою Льюїса).

Але й другий Гран-прі Саудівської Аравії в історії Ф1 відзначився вибуховою подією. Прямо під час першої практики, коли пілоти знаходилися на треку, група єменських бойовиків завдала удару по нафтобазі Aramco недалеко від траси.

Вибух під час першої практики
Вибух під час першої практики / Джерело: Getty Images

Наслідки вибуху було чудово видно у трансляції. Повідомлялося, що на зборах деякі гонщики висловилися проти проведення гонки, проте заїзд все ж таки відбувся, а перемогу завоював Ферстаппен.

А ось третя гонка була вже не такою видовищною. Можна відзначити, що Шарль Леклер вже на другому етапі сезону отримав штраф +10 позицій на старті за заміну електронного блоку управління, що як би показало фанатам Феррарі, що це не їх рік (знову).

Гран-прі завершився перемогою Серхіо Переса, разом з яким на подіумі опинилися Макс Ферстаппен і Фернандо Алонсо, який спочатку втратив третє місце через штраф +10 секунд, а потім повернув його завдяки успішній апеляції команди.

Довжина кола становить 6 174 м, всього гонщики проїжджають 50 кіл.

Конфігурація міської траси в Джидді, Саудівська Аравія
Конфігурація міської траси в Джидді, Саудівська Аравія

Розклад та результати заїздів Гран-прі Саудівської Аравії-2024

Четвер, 7 березня

Перша практика

Друга практика

П'ятниця, 8 березня

Третя практика

Кваліфікація

Субота, 9 березня

Гран-прі Саудівської Аравії

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись із особистим заліком пілотів, а також положенням команд у Кубку конструкторів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK