Технічний директор Макларен пояснив невдалий старт команди

Ще нескоро ми побачимо, на що здатна команда.
2023 г., 8 березня, 00:47
Бокс Макларен / Getty Images
Бокс Макларен / Getty Images

Технічний директор Макларен пояснив жахливий старт сезону британської команди тим, що FIA занадто пізно оновила регламент.

Нагадаємо, що на Гран-прі Бахрейну Лендо Норріс посів 17-ту сходинку, а Оскар Піастрі взагалі вибув з перегонів через проблеми з болідом.

Як виявилося, у Макларен не встигли відреагувати на зміни, які стосувалися захисту від дельфінування. Командам довелося піднімати днища на 15 мм.

"Усі згодні з тим, що захист від дельфінування - розумне рішення, та це залишається проблемою. Здається, що 15 мм - це мало, але днища величезні і дуже чутливі. Подивіться, скільки притискної сили вони створюють. Коли ми внесли необхідні зміни, це спричинило великі втрати. Мабуть, на всі команди це впливає по-різному. Частково це пов'язано з геометрією днища.

Усе склалося. Момент, коли внесли зміни до правил, і той факт, що команда не змогла швидко відігратися, і ми пізно змінили напрямок, тому що колишній підхід уже не працював. В Азербайджані ми плануємо привезти нове днище, але розвиток вимагає часу. Ми намагалися встигнути до першої гонки, але тепер треба відіграватися", - цитує Кі Motorsport.

Нагадаємо, що Гран-прі Азербайждана заплановано на 28-30 квітня, а з повним календарем перегонів ви можете ознайомитися на нашому сайті.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: МакЛарен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK