У Хаас відповіли на звинувачення в порушенні антиросійських санкцій

Звісно, компанія переконана у своїй невинуватості.
2023 г., 16 березня, 13:27
Джин Хаас / Getty Images
Джин Хаас / Getty Images

Американська компанія Хаас, що належить Джину Хаасу, який також володіє і командою Формули-1, відповіла на звинувачення в порушенні антиросійських санкцій.

На офіційному сайті було опубліковано заяву, в якій стверджується, що компанія розірвала всі зв'язки з Росією 3 березня, як і повідомлялося раніше.

Також йдеться про те, що все, що було згадано в ЗМІ - брехня. А ті 18 поставок були зроблені ще до того, як Хаас розірвав відносини.

"Haas Automation не продає обладнання безпосередньо будь-кому в Росії або десь ще. Компанія продає обладнання дистриб'юторам, а ті - своїм клієнтам. І, хоча дистриб'ютори є незалежними компаніями, всі вони за контрактом зобов'язані дотримуватися правил експортного контролю та санкцій США.

3 березня Haas Automation припинила відносини з Abamet Management, своїм єдиним дистриб'ютором у Росії. Якщо будь-які поставки верстатів або компонентів, вироблених Haas Automation, були здійснені після 3 березня, то це робилося компанією Abamet або іншими клієнтами компанії в прямому протиріччі з нашою політикою щодо Росії", - йдеться в заяві.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Хаас Джин Хаас

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK