Частина пілотів підтримала ідею скорочення практик

Але поки що висловилися не всі гонщики.
2023 г., 30 березня, 14:18
Пілоти Формули-1 / Getty Images
Пілоти Формули-1 / Getty Images

Чимала частина пілотів Формули-1 підтримали ідею Стефано Доменікале про скорочення кількості вільних практик, пише RaceFans.

Нагадаємо, що раніше керівник серії виступив із пропозицією скоротити вікенди, прибравши частину вільних практик.

Одним із перших підтримав ідею Доменікалі пілот Мерседес Джордж Расселл. Британець переконаний, що гонщикам справді не потрібно так багато вільних заїздів.

Джордж Расселл
Джордж Расселл / Джерело: Getty Images

"Формула-1 - вершина автоспорту, і не хочеться, щоб у нас зовсім не залишалося можливостей спробувати щось нове. У цьому часом і краса: у тебе є 60-хвилинна сесія, і ти можеш поекспериментувати. Якщо ж ти одразу борешся за очки або будь-яку нагороду, то з меншою ймовірністю спробуєш щось нове.

Природно, що більше тренувань, то більше ти розганяєшся і почуваєшся в боліді впевненіше. Не вважаю правильним, що у Формулі-1 втричі більше практик, ніж у Ф-3 та Ф-2. Це їм потрібно надавати більше тренувань - у тому числі тому, що у пілотів менше гонок, вони не так часто проводять тести", - зазначив Расселл.

Також із цією думкою згоден пілот Альпін П'єр Гаслі. Француз також вважає, що однієї практики більш ніж достатньо, щоб налаштувати болід.

П'єр Гаслі
П'єр Гаслі / Джерело: Getty Images

А от новачок серії Логан Сарджент заявив, що він не проти трьох сесій, однак, як йому здається, у майбутньому ця система все одно має бути реорганізована.

Єдиним, хто поки що виступив проти зменшення кількості практик став пілот Хаас Ніко Хюлькенберг.  Він вважає, що три сесії - це рівно те, скільки потрібно. Хоча Халк визнав, що в молодості у Формулі-2 йому подобалося потренуватися 30 хвилин і одразу вирушати в гонку.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK