Аварія Магнуссена на Гран-прі Австралії травмувала глядача

Нещасний випадок трапився під час заїзду у Мельбурні.
2023 г., 3 квітня, 18:23
Кевін Магнуссен / Getty Images
Кевін Магнуссен / Getty Images

На 53-му колі Гран-прі Австралії пілот команди Хаас Кевін Магнуссен припустився помилки, внаслідок якої він зачепив бар'єр правим заднім колесом, яке моментально відірвалося від боліда.

Данець був змушений зійти з дистанції, а дирекція гонки зупинила заїзд червоними прапорами, щоб прибрати болід та усі уламки на трасі.

Як виявилося, один із уламків пролетів 20 м і потрапив у глядача на Альберт-Парк, що призвело до розсічення руки, повідомляє Motorsport.

На щастя, все обійшлося неглибокою раною, а потерпілому надали медичну допомогу.

Читайте також: Команди Формули-1 погодили новий формат гоночного вікенду зі спринтом

"Вийшло так, що все, що трапилося, бачив один з наших інженерів. Це був карбоновий фрагмент колісної маточини, який пролетів повітрям близько 20 метрів, вдарився об землю, відскочив і розсік людині руку", - заявив глава Australian Grand Prix Corporation (AGPC) Ендрю Вестакотт.

"Наші служби відразу ж отримали інформацію про те, що сталося. Це був аномальний та поодинокий епізод. Уламки майже ніколи не розлітаються на 20 метрів. Захисні сітки по всьому світу мають однакову висоту, у нас вони відповідають нормам ФІА".

"Сподіваюся, з тим хлопцем все буде добре. Це нагадування про те, що безпека у Ф1 традиційно стоїть на чолі".

Однак цей інцидент не залишився осторонь ФІА, яка почала розслідування. До того ж, як стало відомо пізніше, незадовго до фінішу велика група глядачів порушила лінії безпеки і опинилася на трасі в той момент, коли гонка ще тривала.

AGPC, напевно, буде покарана - вердикт буде винесений до 30 червня. При цьому Вестакотт у понеділок, 3 квітня, оголосив про свою майбутню відставку.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK