Масса хоче спробувати відсудити у Хемілтона чемпіонський титул 2008 року

Шанси у бразильця, мабуть, мізерні.
2023 г., 4 квітня, 17:02
Феліпе Масса / Getty Images
Феліпе Масса / Getty Images

Колишній гонщик Формули-1 Феліпе Масса розповів, що шукає способи відсудити у Льюїса Хемілтона чемпіонський титул 2008 року, пише Motorsport.

У сезоні-2008 Льюїс Хемілтон виграв свій перший чемпіонський титул, обійшовши Масу всього на один пункт. В останній гонці на Гран-прі Бразилії на останньому колі Льюїс зумів здобути позицію, яка принесла йому чемпіонство.

Однак виявилося, що раніше того сезону Нельсон Піке-молодший підлаштував аварію, яка допомогла виграти гонку Фернандо Алонсо, що сплутало карти гонщикам на вершині особистого заліку. Нельсіньо лише через рік зізнався, що зробив це спеціально.

А зовсім недавно колишній керівник Формули-1 Берні Екклстоун розповів, що вже тоді знав, що аварія була підлаштована. Але результати перегонів не скасували, щоб не кидати тінь на чемпіонат.

Саме ця заява спонукала Массу спробувати відсудити своє єдине можливе чемпіонство.

"Існує правило, згідно з яким після ухвалення рішення про титул з моменту отримання гонщиком чемпіонського трофея вже не можна нічого змінити. Навіть якщо буде доведено, що правила було порушено. У той час юристи Феррарі розповіли мені про це правило. Ми зверталися до інших адвокатів, і відповідь була, що нічого зробити не можна. Тому я прийняв ту ситуацію.

Однак через 15 років ми чуємо, що колишній президент категорії каже, що дізнався про це ще у 2008 році разом із президентом ФІА, і вони нічого не зробили, щоб не кинути тінь на Формулу-1. Це дуже сумно - знати, що результат тих перегонів мав бути скасований, і в мене був би титул. Зрештою, я був тим, хто програв найбільше. Загалом, я планую розібратися з цим питанням. Потрібно отримати повне уявлення про те, що можна зробити", - сказав Феліпе Масса.

Нагадаємо, що суд також загрожує і команді Вільямс, проти якої подав позов колишній спонсор.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK