Норріс розкритикував шини Піреллі, поскаржившись на відсутність зчеплення з трасою

Пілот МакЛарена "не може описати", наскільки жахливо зараз відчуваються шини під час гонки.
2023 г., 5 квітня, 12:57
Ландо Норріс / Getty Images
Ландо Норріс / Getty Images

Ландо Норріс звинуватив Піреллі в хаосі після другого рестарту Гран-прі Австралії, заявивши, що їхні шини "буквально не забезпечують зчеплення", повідомляє RacingNews365.com

До того ж 23-річний британець вважає, що рішення про червоні прапори та рестарти з місця були прийняті людьми, які мало розуміють проблеми, з якими стикаються пілоти з точки зору рівнів зчеплення.

"Люди, які ухвалюють рішення, не знають, що відбувається всередині машини", - сказав Ландо. "Я не можу описати, наскільки мало зчеплення із трасою на м'яких шинах при 65 градусах".

"Це не погана температура, але шини не працюють, і на цій поверхні з такою температурою зчеплення просто жахливе. Ось тому ви бачите, як (під час рестартів) усі їдуть уперед, а при гальмуванні блокують колеса. Це викликає хаос та аварії".

Джерело: Getty Images

Норріс сказав, що хаос під час другого рестарту в Мельбурні виник через відсутність зчеплення, яке забезпечується поточними характеристиками шин.

"Якби шини давали нам якесь зчеплення з дорогою, можна було б побачити гарну гонку без хаосу, якоїсь незграбності тощо. Це просто складно - ти женеш, а зчеплення немає, от і все".

"Нам потрібні шини, які дають нам більше зчеплення з дорогою, які насправді повинні бути на боліді Формули 1, вершині автоспорту. На даний момент вона здається досить жахливою".

Читайте також: Феттель: Радий за Алонсо та Астон Мартін, але я не шкодую про завершення кар'єри

Завдяки численним сходам Ландо Норріс зміг фінішувати шостим на Гран-прі Австралії, заробивши свої перші очки в сезоні.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK