Алонсо позитивно оцінив новий формат вікендів зі спринтом

Гонка в Баку точно має сподобатися глядачам.
2023 г., 28 квітня, 13:05
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Пілот Астон Мартін Фернандо Алонсо переконаний, що новий формат перегонів зі спринтом буде значно захопливішим для глядачів.

Іспанець зізнався, що коли був поза Формулою-1, він навіть не дивився практики, адже для глядача вони дуже нудні та затягнуті. Однак для пілотів такий формат робить вікенд набагато складнішим.

"Такий формат важчий, напруга вища. Але я бачу сенс. Коли я проводив два роки поза Формулою-1 і перебував удома, то не дивився практики. Мушу чесно зізнатися, вони просто надто довгі й нудні. Сидячи вдома, ти не знаєш, скільки кілограмів пального в баку, яка картографія двигуна тощо. Було нецікаво.

Водночас напруга зросла, особливо в суботу. Мені здається, ми звикли до п'ятниць на вік-ендах зі спринтами - торік теж були етапи з однією п'ятничною практикою. Для команд це виклик. Необхідно налаштувати машину за одне тренування, а потім одразу кваліфікація", наводить слова Алонсо RaceFans.

Проте дворазовий чемпіон світу з нетерпінням чекає початку перегонів, адже це буде абсолютно новий досвід і для нього, і для решти пілотів.

Раніше, нагадаємо, у схожому ключі висловився і Шарль Леклер.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK