ФІА розглянула інцидент з Оконом і людьми на піт-лейні

Публіка почала святкувати ще до закінчення перегонів.
2023 г., 30 квітня, 19:06
Естебан Окон / Getty Images
Естебан Окон / Getty Images

ФІА повідомила, що в майбутньому буде вжито додаткових заходів безпеки, щоб не повторився інцидент на останньому колі Гран-прі Азербайджану.

Нагадаємо, що на останньому колі Окон заїжджав у бокси на обов'язковий піт-стоп, однак дорогою натрапив на групу людей. Ситуація могла закінчитися дуже плачевно.

Люди фактично заблокували піт-лейн - зокрема, фотографи готувалися зустрічати переможця заїзду Серхіо Переса з Ред Булл, а персонал ФІА встановлював бар'єри для закритого парку.

Інженер француза одразу приніс свої вибачення по рації, зазначивши, що не очікував їх там побачити так близько до траси.

"Я під'їжджав на швидкості в 300 км/год, дуже пізно гальмував і побачив бар'єри та людей всюди. Божевілля - все могло закінчитися дуже і дуже сумно. Безумовно, потрібно це обговорити.

Чи близький я б до зіткнення? Ну, досить близький. Довелося відступити, і мені не хотілося б опинитися на місці людей, які були в самому центрі. Якби я пропустив точку гальмування, все закінчилося б трагедією - божевільний момент", - сказав Окон після гонки.

З повною інформацією про Гран-прі Азербайждана ви можете ознайомитися на нашому сайті.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Естебан Окон Альпін

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK