Стало відомо, яких змін може зазнати календар Формули-1

Спа поступиться Африці, а Мадрид має намір витіснити Барселону.
2023 г., 16 травня, 20:11
Гран-прі Бельгії / Getty Images
Гран-прі Бельгії / Getty Images

У найближчі сезони на календар Формули-1 чекають великі зміни, стверджує видання The Race.

На проведення Гран-прі претендують одразу три африканські країни: ПАР, Марокко і Руанда. При чому перші мають одразу два автодроми (К'яламі та Кейптаун), а тому їхні шанси роздобути перегони вищі. Необхідна лише згода влади.

Якщо Формула-1 підпише контракт із ПАР, то вболівальники можуть втратити одну з найулюбленіших трас - Спа. Однак існує варіант, за якого Гран-прі Бельгії та Гран-прі Нідерландів будуть по черзі змінюватися.

Джерело: Getty Images

Також у календарі можуть з'явитися дві нові міські траси, на проведення Гран-прі претендують Мадрид і Сеул. Іспанська столиця має намір перехопити Гран-прі Іспанії у Барселони, і їхні шанси вищі, ніж у корейців.

Однак у Кореї є ще один автодром у Пусані, який також може приймати чемпіонат Формули-1.

Вкрай малоймовірно, за інформацією видання, що в найближчому майбутньому з'являться Гран-прі Колумбії, Франції або В'єтнаму. Також є ймовірність, що ми більше не побачимо Гран-прі Китаю, через їхню реакцію на війну в Україні та порушення прав людини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

Джерело: Getty Images

Також під великим питанням проведення перегонів у Німеччині. Здебільшого це залежатиме від волі Ауді, які приєднаються до Формули-1 у 2026 році.

Окремо зазначається, що в майбутньому чемпіонат навряд чи буде розширено до 30 перегонів. Скоріш за все, максимум у 24 етапи, закріплений у Договорі згоди, збережеться і з підписанням нової угоди у 2026-му.

Нагадаємо, що з поточним календарем Формули-1 ви можете ознайомитися на нашому сайті.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK