Леклер втратить три позиції на старті Гран-прі Монако

Шарль став жертвою того, що команда не повідомила про наближення іншого гонщика, який був на швидкому колі.
2023 г., 27 травня, 21:51
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

Шарль Леклер встановив третій час у кваліфікації Гран-прі Монако, що мало дозволити йому почати гонку з другого стартового ряду.

Проте 25-річний монегаск отримав штраф у три позиції на старті заїзду за блокування Ландо Норріса з МакЛарена і теперь розпочне гонку шостим, повідомляє офіційний сайт Формули 1.

У ході посткваліфікаційного розслідування стюарди встановили, що Леклер перешкодив Норрісу на заключному етапі третього сегменту.

"Леклер завершив своє останнє коло у К3 і знаходився в секції поворотів з 4-го по 10-й. Норріс був на швидкому колі і наздогнав Леклера посеред тунелю, і йому явно завадили", - йдеться у заяві стюардів.

"Обидва водії погодилися, що Леклер мало що міг безпечно зробити в тунелі, щоб не заважати Норрісу, враховуючи труднощі із зором через проникнення світла в тунель і зміни ліній з одного боку тунелю на інший".

Читайте також: Алонсо сподівається скористатися "непостійністю" Ферстаппена на старті Гран-прі Монако

Також було повідомлено, що Леклер "розумно відреагував" на синій прапор, але було вже надто пізно. Як виявилось, команда не попередила Шарля про те, що до нього наближався Ландо.

Леклер міг уникнути блокування, якби команда проінформувала його про Норріса, тому порушення було неминучим. Зважаючи на всі попередні подібні порушення, стюарди вирішили покарати Леклера звичайним штрафом у три позиції на старті заїзду.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK