Інцидент з Неймаром на Гран-прі Іспанії призведе до посилення правил Формули 1

ФІА натякнула на обмеження доступу VIP-персонам до стартової решітки.
2023 г., 23 червня, 11:13
Неймар та П'єр Гаслі / Getty Images
Неймар та П'єр Гаслі / Getty Images

Знаменитостям, запрошеним гостям та представникам міжнародних ЗМІ дозволяється в обмеженій кількості приєднатися до офіційних осіб серії та персоналу команд на стартовій решітці перед початком гонки Формули 1.

Однак цей доступ зараз знаходиться під пильною увагою після того, як гості Гран-прі Іспанії, у тому числі вінгер ПСЖ Неймар, порушили правила безпеки.

Як повідомляє Motorsport, бразилець і кілька інших VIP-персон залишилися на траві біля траси вже після сигналу, який дається перед стартом прогрівочного кола.

Джерело: скриншот

Читайте також: Ферстаппен пролідирував усю гонку і завоював перемогу на Гран-прі Іспанії

Після цього сигналу всі люди, крім персоналу команд і автодрому, повинні залишити межі траси.

Тепер очікується, що ФІА посилить правила у плані безпеки перед стартом перегонів. Одним із запланованих заходів є введення обмежень на доступ до треку.

"Ми повинні винести уроки з інциденту на Гран-прі Іспанії. Стефано Доменікалі (генеральний директор Ф1) запевнив ФІА, що вживаються заходи для запобігання повторенню інциденту", - сказав президент ФІА Мохаммед Бен Сулайєм.

Джерело: Getty Images

"Виходячи з мого досвіду, занадто велика кількість людей на стартовій решітці, це проблема не тільки Ф1, а й Формули Е, чемпіонату світу з гонок на витривалість та інших категорій".

"Я не сумніваюся, що у всіх випадках промоутер дотримуватиметься вимог ФІА щодо безпеки. Обов'язок ФІА - забезпечити безпечне середовище для всіх. Безпека в автоспорті - головний пріоритет Федерації".

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись із календарем Формули 1 сезону 2023 року.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Неймар Гран-прі Іспанії

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK