Власники Формули 1 придивляються до АПЛ в якості об'єкту для інвестицій

Цілком можливо, що якийсь клуб англійського чемпіонату у майбутньому може стати власністю Liberty Media.
2023 г., 25 червня, 23:23
Гран-прі Канади / Getty Images
Гран-прі Канади / Getty Images

Liberty Media придбала Формулу 1 у Берні Екклстоуна у 2017 році і з того часу збільшила вартість серії до 17 мільярдів фунтів стерлінгів. Порівнюючи це з 3,3 мільярдами, за які вони купили Ф1, можна з упевненістю сказати, що нові власники зробили гарну інвестицію.

Тепер вони готові розглянути інші напрями інвестицій, зокрема Англійську Прем'єр-лігу.

Під час інтерв'ю для Walker & Dunlop, генеральний директор Liberty Media Грег Маффеї, обговорюючи потенційні напрямки для інвестицій, повідомив, що компанія розглядає АПЛ як один з варіантів.

"Ви згадали команди Прем'єр-ліги. Немає активу, на який ми б не дивилися", - заявив Маффеї. "Це не означає, що ми були готові купити всі клуби, але ми дивимося на все, тому що вважаємо, що спорт загалом привабливий для інвестування".

Грег Маффеи
Грег Маффеи / Джерело: Getty Images

Читайте також: Ред Булл оцінить рівень Ріккардо на тлі невдач Переса

Як приклад він навів бейсбольний клуб Атланта Брейвз, яким володіє Liberty Media.

"Я вважаю, що у нас найкраща управлінська команда в бейсболі, яка створює як відмінний продукт на полі за розумною ціною з довгостроковим майбутнім, так і молоді гравці, які добре забезпечені завдяки контрактам".

"Тепер у нас є успіх, продемонстрований у Формулі 1. Ми можемо повторити це. Я б не погодився з покупкою задешево. Нам подобається купувати за справедливою ціною, а потім, ми сподіваємося, підвищити цінність".

Варто зазначити, що у березні цього року Ф1 оголосила про партнерство з Тоттенгемом для будівництва електричного картингу на новому стадіоні "шпор".

КЛЮЧОВІ СЛОВА: АПЛ Liberty Media

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK