Боттас дискваліфікований із кваліфікації Гран-прі Великої Британії

Фінський гонщик Альфа Ромео розпочне гонку у Сільверстоуні з останнього місця.
2023 г., 9 липня, 11:25
Валттері Боттас / Getty Images
Валттері Боттас / Getty Images

Валттері Боттас був дискваліфікований після кваліфікації Гран-прі Великої Британії, а його результат був анульований, повідомляє офіційний сайт Формули 1.

Пілот Альфа Ромео зупинився на трасі наприкінці першого сегмента кваліфікації. Як виявилось, у боліді 33-річного фіна закінчилося паливо.

Він не зміг надати для обов'язкової процедури перевірки один літр палива, що призвело до дискваліфікації. У результаті він втратить свою п'ятнадцяту позицію, а стартувати в гонці Валттері буде останнім.

"Сьогоднішні результати дуже розчаровують, оскільки у нас справді був реальний шанс потрапити до ТОП-10", — сказав незадоволений Боттас після кваліфікації. "Я почав втрачати потужність на останньому колі, а потім двигун заглух".

Читайте також: Ферстаппен попросив Норріса вірити у прогрес МакЛарена

"Ми з'ясували, що це була технічна проблема з паливом у машині, і вже працюємо над її вирішенням, щоб цього більше не повторилося. На жаль, це означає, що ми стартуватимемо в кінці стартової решітки, а не там, де ми заслуговували б, враховуючи наш темп".

Нагадаємо, що Гран-прі Великої Британії відбудеться у неділю, 9 липня. Старт заїзду запланований на 17:00 за київським часом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK