Президент Франції хоче повернути Формулу 1 до своєї країни

Міська траса в Ніцці може у майбутньому стати частиною календаря "королеви автоспорту".
2023 г., 14 липня, 11:38
Еммануель Макрон / Getty Images
Еммануель Макрон / Getty Images

У 2018 році після десятирічної відсутності Гран-прі Франції повернувся до календаря Формули 1 на трасі Поль Рікар. Однак після 2022 року контракт на проведення заїзду не було продовжено і, зрештою, гонка випала з календаря.

Ще до того, як про це стало відомо, як заміна Поль Рікару називалася вулична гонка в Ніцці. Тепер про це заговорили на урядовому рівні.

Як повідомляє Motorsport з посиланням на французьке видання Nice-Matin, мер Ніцци Крістіан Естрозі нещодавно написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону з проханням про підтримку ідеї проведення гонки у його місті.

Він також наголосив на важливості повернення французького Гран-прі.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Рено став на бік Мерседес у суперечці з Ред Булл і Феррарі з моторів 2026 року

За інформацією джерела, Макрон підтримав цю ідею та поклав на Естрозі та президента FFSA (Французька федерація автоспорту) Ніколя Дешо відповідальність за переговори з власниками Формули 1 Liberty Media.

До того ж, вони займатимуться запуском техніко-економічного обґрунтування для повернення гонки, не прив'язуючись до конкретного місця проведення.

"Будьте впевнені, що я повністю поділяю ваші амбіції. Справді, як ви вказуєте, наша країна повинна мати можливість, як і інші великі міжнародні спортивні заходи, які вона організовує щороку, возз'єднатися із Ф1 для загального задоволення", - написав Макрон.

"Це питання привабливості для нашої країни, впливу нашої автомобільної промисловості та інновацій для підтримки декарбонізації цього сектору".

Варто зазначити, що Естрозі та Дешо раніше брали участь в організації Гран-прі Франції на Поль Рікарі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK