Норріс - про Гран-прі Бельгії: Це було болісно

Незважаючи на всі труднощі, британський гонщик зумів заробити важливі очки перед виходом на перерву.
2023 г., 31 липня, 19:00
Ландо Норріс / Getty Images
Ландо Норріс / Getty Images

Більша частина Гран-прі Бельгії здавалася кошмаром для Ландо Норріса. Пілот МакЛарена стартував сьомим, але рано почав втрачати позиції через низький темп, вивалившись за межі ТОП-10.

Зміна гуми з мідіуму на хард нічого не змінила, а ще один піт-стоп зі зміною на софт відкинула його в кінець пелотону. Однак він все ж таки зумів подолати всі труднощі і фінішувати на сьомій позиції - на тій, на якій він стартував.

Після заїзду 23-річний британець розповів у чому були проблеми.

"Я насилу міг переходити на восьму передачу, настільки повільними ми були на прямих. Я не міг захищатися, не міг атакувати. Було неможливо обганяти. Сьогодні я нікого не обігнав на прямій - ми були занадто повільними", - цитує Ландо офіційний сайт Формули. 1.

"Думаю, що сьогодні я обійшов всього двох або трьох людей, і все це відбулося в поворотах. Це було болісно. Початок був таким болючим, але ми спробували піти далі і знову впоралися. Хард був недостатньо гарний".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Сайнс звинуватив Піастрі в аварії, яка зіпсувала Гран-прі Бельгії обом гонщикам

"Так що, нам залишалося спробувати одну річ — поставити софт. Це було вже на 24-му чи 25-му колах. Так що в якийсь момент я чекав, що знову заїду в бокси за ще одним софтом. Але якимось чином я опинився на сьомому місці, ми пройшли близько 10 машин, що мене дуже здивувало. У хорошому сенсі, звичайно ж".

"Ми помилилися (з налаштуваннями), у нас була надто висока притискна сила. Це майже жодним чином не допомогло нам. Так що ми все перевіримо і постараємося, щоб наступного разу ми впоралися краще".

Після дванадцяти гоночних етапів Ландо Норріс посідає восьме місце в особистому заліку пілотів, заробивши 69 очок. МакЛарен у свою чергу йде п'ятим у Кубку конструкторів, маючи в активі 103 бали.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK