Масса подав позов до суду через втрачений титул чемпіона світу Формули 1 2008 року

Екс-пілот Феррарі хоче отримати компенсацію за завдану йому шкоду.
2023 г., 18 серпня, 14:30
Феліпе Масса / Formula 1/formula1.com
Феліпе Масса / Formula 1/formula1.com

У квітні 2023 року колишній пілот Феррарі Феліпе Масса заявив про свій намір подати до суду на результати чемпіонату світу Формули 1 2008 року, в якому він програв титул Льюїсу Гемілтону з МакЛарен з різницею в одне очко.

Маса відреагував на інформацію від колишнього власника Ф1 Берні Екклстоуна, який припустив, що інформація про скандальний "крэшгейт" на Гран-прі Сінгапуру 2008 року була доступна досить рано, щоб вжити заходів до того, як результат чемпіонату стане остаточним.

У березні Екклстоун заявив, що вони могли анулювати результати гонки, в якій Нельсон Піке-молодший навмисне розбився, щоб допомогти перемогти своєму напарнику по Рено Фернандо Алонсо.

Це вплинуло б на чемпіонські перегони, в яких фаворитом став би саме Масса. Але натомість скандал було офіційно розслідувано лише у 2009 році, а це означало, що було надто пізно повертатися і вносити правки до результатів гонки чи чемпіонату.

Тепер же зібравши команду юристів, Масса направив у ФІА і Formula One Management (FOM) так званий "Лист перед претензією", в якому викладаються деталі справи, яку бразилець має намір подати до суду.

Джерело: Getty Images

Згідно з документом, адвокати Масси стверджують, що бразилець став "жертвою змови", а ФІА і FOM навмисно не робили жодних дій навіть після того, як їм стало відомо про цю справу.

У листі, адресованому генеральному директору Ф1 Стефано Доменікалі та президенту ФІА Мохаммеду Бен Сулайєму, стверджується, що "прагнення цих двох організацій уникнути скандалу" коштувало 42-річному бразильцю десятків мільйонів євро у вигляді втраченої вигоди та бонусів.

"Простіше кажучи, пан Масса є законним чемпіоном 2008 року, а Ф1 та ФІА навмисно проігнорували неправомірні дії, що позбавили його цього титулу", — йдеться у листі.

"Пан Масса не може повністю оцінити свої втрати на даному етапі, але вважає, що вони можуть перевищити десятки мільйонів євро. Ця сума не покриває серйозних моральних та репутаційних втрат, яких зазнав пан Масса".

Далі у листі йдеться, що, якщо протягом двох тижнів не буде отримано суттєвої відповіді, юристам наказується розпочати судовий розгляд.

Цікаво, що нещодавно Екклстоун заявив, що не може згадати інтерв'ю, яке призвело до судової кампанії Масси, і додав, що Феліпе або його команда юристів не зверталися до нього, щоб перевірити його коментарі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK