Ферстаппен, незважаючи на дощ та інших, завоював перемогу на Гран-прі Нідерландів

Без п'яти хвилин триразовий чемпіон світу вкотре продемонстрував, що зараз йому немає рівних.
2023 г., 27 серпня, 19:00
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У неділю, 27 серпня, у Зандворті відбувся Гран-прі Нідерландів - перша гонка після літньої перерви.

Вже на прогрівочному колі стало зрозуміло, що найближчим часом піде дощ. І так воно й сталося. Одразу ж на першому колі команди почали зазивати своїх пілотів у бокси.

І відразу як завжди відзначилася Феррарі. Шарль Леклер заїхав у бокси, ось тільки механіки не встигли принести проміжні шини, через що у фанатів з'явився новий мем із механіком Скудерії, що біжить.

Джерело: скриншот

На піт поїхав Серхіо Перес, але не Макс Ферстаппен. Нідерландець подумав, що він зможе їхати на сліках, але вже на другому колі він змінив своє рішення. У результаті він опинився у середині пелотону.

Джерело: скриншот

Але так було не довго, тому що всі почали заїжджати за відповідною гумою - пелотон перемішався, а в лідерах опинилися Перес, Чжоу та Ферстаппен.

Джерело: скриншот

Між пілотами Ред Булл був не лише представник Альфа Ромео, а й 13 секунд, які швидко скоротилися. "Бики" вирішили не влаштовувати боротьбу і просто покликали Макса до боксів, тим самим влаштувавши андеркат, про який не повідомили Чеко.

Джерело: скриншот

Умови на трасі були не найприємнішими. Леклер вилетів за межі треку і сильно пошкодив болід. Команда сказала Сайнсу, що у його партнера проблеми, а іспанець попросив не стримувати його, натякаючи на обмін позиціями.

Леклеру поміняли переднє антикрило, але це ніяк не вирішило його проблеми - монегаск звалився вниз, а ближче до середини гонки він був змушений зійти.

Джерело: скриншот

А до цього відбулася перша аварія дня - це Логан Сарджент зачепив поребрик і влетів у бар'єри.

Джерело: скриншот

Джерело: скриншот

Джерело: скриншот

Траса помітно підсохла, що не могло не тішити пілотів. Але під кінець заїзду дощ повернувся – ще й який!

За десять кіл до фінішу почалася злива, внаслідок чого всі поїхали до боксів за проміжними шинами.

Але навіть вони не допомагали. Спочатку вилетів Перес, після чого у бар'єрах опинився Чжоу. Судді перегонів вирішили зупинити заїзд червоними прапорами.

Джерело: скриншот

Джерело: скриншот

Гран-прі відновився через 45 хвилин. І відразу Перес отримав штраф +5 секунд (не треба було перевищувати швидкість на піт-лейні). Це коштуватиме йому подіуму.

Рестарт був за машиною безпеки, тож боротьби за лідерство між Ферстаппеном і Алонсо не було. Тим часом Сайнс зібрав свій паровозик Труллі, стримуючи всіх позаду себе.

Раптом Джордж Расселл, заїжджаючи в бокси, повідомив, що він вибув із гонки. Виявилося, що він зіткнувся з Ландо Норрісом. Судді нікого не покарали, вважаючи це за гоночний інцидент. А сам Джордж невдовзі повернувся у гонку (незрозуміло навіщо), щоб фінішувати останнім.

На цьому цікаві події добігли кінця. Ферстаппен завоював свою дев'яту перемогу поспіль, повторивши рекорд Себастьяна Феттеля, який він може побити (і швидше за все, так і буде) вже зовсім скоро.

Другим фінішував Фернандо Алонсо, який забрав додатковий бал за найшвидше коло. Він же був названий гонщиком дня.

А на третьому місці опинився П'єр Гаслі, який стартував дванадцятим! Французу, звичайно ж, допоміг той самий штраф Переса.

Підсумкова класифікація

Через тиждень на нас чекає Гран-прі Італії - у Монці Ферстаппен може стати володарем нового рекорду, а Феррарі - зганьбитися при рідних трибунах (усе за класикою).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK