Гран-прі Італії завершився перемогою Ферстаппена та гарячою боротьбою пілотів Феррарі за подіум

Скудерія ледь не самоусунулася на останніх колах заїзду, а "бики" завоювали переможний дубль.
2023 г., 3 вересня, 18:41
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У неділю, 3 вересня, у Монці відбувся Гран-прі Італії, який завершився черговою перемогою пілота Ред Булл Макса Ферстаппена.

Разом з ним на подіумі опинилися його напарник за командою Серхіо Перес та Карлос Сайнс із Феррарі, який не зумів реалізувати поул, завойований у кваліфікації.


Гран-прі почався з того, що на прогрівочному колі заглох болід Юкі Цуноди, через що старт заїзду було відкладено на 20 хвилин. Гонка ще не почалася, а на стартовій решітці вже залишилося 19 машин.

Так, Скудерія перед гонкою демонструвала відмінний темп, що дозволило Сайнсу стати переможцем кваліфікації. Але всі чудово знають, що темп у кваліфікації та темп у гонці – дві різні речі.

Тому сподіватися, що Карлос зможе виграти гонку, стримавши позаду Ферстаппена, було безглуздо.

Але на першому відрізку заїзду іспанець чудово справлявся із цим завданням. П'ятнадцять кіл Макс не міг пройти опонента, але при цьому Сайнс не міг від нього відірватися.

Це і зіграло головну роль, коли пілот Феррарі припустився помилки на гальмуванні, чим скористався дворазовий чемпіон світу.

На цьому питання про переможця Гран-прі можна було вважати закритим (так воно й виявилося). Інтрига залишалася в тому, хто займе два місця на подіумі.

Після піт-стопів лідируюча група виглядала так: Ферстаппен, Сайнс, Леклер, Перес. Не сильно відставав від них Джордж Расселл, але йому все ж таки не доводилося мріяти про подіум - незабаром він відвалився від них.

Ближче до кінця гонки Чеко згадав, що він їде в Ред Булл, і все ж таки пройшов спочатку Леклера, а потім і Сайнса.

Такий розвиток подій подарував нам найкрасивішу боротьбу дня - пілоти Феррарі змагалися один з одним за третє місце. Леклер зміг пройти напарника, але той краще вийшов із повороту і до кінця наступного повернув собі позицію.

Вони їхали якомога близько і справа навіть дійшла до контакту, але, на щастя, нічого серйозного. Через це Сайнс попросив команду припинити це, нагадавши, що головне – фінішувати на подіумі.

На командному містку з ним погодилися та сказали Шарлю не атакувати. Таким чином Карлос Сайнс завоював свій перший подіум у сезоні. Він же був визнаний гонщиком дня.

А десь там попереду Макс Ферстаппен завоював свою десяту перемогу поспіль і ще більше збільшив відрив від решти в особистому заліку пілотів. Третій чемпіонський титул Макса – питання часу.

Тим часом, Феррарі подібним виступом зуміла обійти в Кубку конструкторів Астон Мартін, який провалив цей етап. Альпін сьогодні також розчарували.

Варто відзначити черговий чудовий виступ Алекса Албона. Незважаючи на невдалий старт, пілот Вільямс примудрився знову фінішувати в очках.

Також чудово провів гонку Ліам Лоусон, який потроху освоюється у Формулі 1. Вперше з етапу в Канаді очки заробив Валттері Боттас.

Підсумкова класифікація

Наступного тижня ми будемо без перегонів, а 17 вересня пройде Гран-прі Сінгапуру. Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з календарем усього сезону Формули 1 сезону-2023.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK