Масса чекає допомоги від Феррарі у його боротьбі з ФІА та Ф1 за титул чемпіона світу 2008 року

Поки що Скудерія ніяк не допомогла своєму колишньому пілотові.
2023 г., 6 вересня, 10:27
Феліпе Масса / Getty Images
Феліпе Масса / Getty Images

Нещодавно Феліпе Масса почав свою боротьбу за справедливість – він хоче, щоб його визнали чемпіоном світу Формули 1 сезону-2008.

Він зважився на такий крок після визнання екс-власника Ф1 Берні Екклстоуна про подробиці сумнозвісного "Крешгейту" на Гран-прі Сінгапуру 2008 року.

Тоді через навмисну аварію Нельсона Піке-молодшого бразилець втратив лідерство в гонці і в результаті фінішував поза очковою зоною, що сильно вплинуло на результати чемпіонату - Масса програв титул Льюїсу Гемілтону, поступившись лише одним балом.

Масса, який пропустив недавній Гран-прі Італії через його розбірки з ФІА та Ф1, будучи амбасадором "королеви автоспорту", сподівається, що Феррарі допоможе йому в його боротьбі.

"Я впевнений лише в одному: цей титул належить мені і це 16-й чемпіонський титул для Феррарі", - цитує бразильця PlanetF1.

"Я найняв команду дуже сильних юристів. Ми боротимемося до кінця, щоб досягти справедливості в цьому виді спорту. Я не розумію, чому випадок маніпуляції не може бути правильно перевірений, навіть через рік, два або 15 років".

"На даний момент у мене ще немає підтримки Феррарі, але я чекаю від них допомоги. Я налаштований оптимістично: боротимуся за справедливість до кінця".

Читайте також: "У мене погана пам'ять": Гемілтон прокоментував рішення Масси відсудити титул чемпіона 2008 року

Нагадаємо, що наступним гоночним етапом сезону-2023 стане якраз Гран-прі Сінгапуру, який відбудеться 17 вересня.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK