ФІА схвалила заявку Андретті на створення одинадцятої команди Формули 1

Тепер залишилося найскладніше – домовитися з керівництвом серії та всіма її командами.
2023 г., 3 жовтня, 00:39
Андретті Кадилак / motorsport.com
Андретті Кадилак / motorsport.com

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) на своєму офіційному сайті повідомила, що після проведеного аналізу було схвалено заявку Андретті на створення нової команди Формули 1.

"Після завершення комплексного процесу подання заявок для потенційних команд, які бажають брати участь на змагальному рівні в чемпіонаті світу ФІА Формули-1, Міжнародна автомобільна федерація дійшла висновку, що заявка від Andretti Formula Racing LLC має перейти на наступний етап", - йдеться у заяві ФІА .

"Компанія Andretti Formula Racing LLC була єдиним кандидатом, який відповідає суворим критеріям, встановленим ФІА у всіх істотних відносинах".

Тепер заявку Андретті має розглянути та оцінити FOM (Formula One Manfgement), щоб урегулювати низку комерційних питань.

Це може стати серйозною проблемою, оскільки обговорювати ці питання Андретті буде не лише з Liberty Media, а й з усіма командами пелотону. Майбутні умови комерційних питань повинні влаштовувати як FOM, так і команди.

Читайте також: ФІА може відмовитися від мінімально допустимої маси в новому регламенті

Зокрема обговорюватиметься тема призових виплат за сезон, оскільки через створення нової команди нинішні учасники серії втратять певну частину своїх виплат – Андретті має компенсувати різницю.

Нагадаємо, що команда Майкла Андретті збирається стати одинадцятою командою "королеви автоспорту" у союзі з Кадиллаком. Приєднатися до Ф1 вони зможуть із сезону 2025 року.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK