Хорнер: Команди чекають, коли їм пояснять, як планується ввести Андретті у Формулу 1

Керівник Ред Булл чекає, що до них прийдуть із готовою пропозицією та умовами впровадження нової команди.
2023 г., 7 жовтня, 13:13
Крістіан Хорнер / Getty Images
Крістіан Хорнер / Getty Images

Після того, як ФІА схвалила заявку Андретті на створення нової команди Формули 1, деякі керівники існуючих колективів висловилися проти цього.

І поки що процес ще не був запущений, керівник Ред Булл Крістіан Хорнер заявив, що власники серії Liberty Media повинні пояснити, як вони бачать впровадження ще однієї команди в систему.

"Я розглядаю це як проблему між ФІА та Liberty. ФІА - регулюючий орган, Liberty - промоутер, і тому вони контролюють фінансування спорту", - цитує Хорнера Motorsport.

"Зараз збирається прийти ще одна команда, а як вона фінансуватиметься? Я думаю, цим хлопцям потрібно зібратися разом і прийти до нас із пропозицією того, чого вони хочуть".

"Я думаю, що прихід General Motors, зокрема, у Формулу 1, — це надзвичайно позитивний момент. Ми бачимо, що Форд повертається в 2026 році. Форд проти GM було б фантастичним протистоянням".

"Їм потрібно створити свій власний двигун. Подивіться на те, як Ауді прийшла в спорт: вона придбала існуючу команду і існуючу франшизу. Чи має в інших бути по-іншому?".

"Саме тут Liberty та ФІА повинні об'єднатися і прийти до нас із колективною позицією. Тому що не може бути одного правила для одного, а іншого – для іншого".

Нагадаємо, що у суботу, 7 жовтня, відбудеться спринт у Катарі, де пілот Ред Булл Макс Ферстаппен може достроково стати чемпіоном світу Формули 1 сезону-2023.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK