Президент ФІА: Нам потрібно більше команд і менше перегонів

Бін Сулайєм хоче заповнити всі 12 слотів для команд.
2023 г., 9 жовтня, 13:46
Гран-прі Китаю / Getty Images
Гран-прі Китаю / Getty Images

Президент ФІА Мохамед бін Сулайєм заявив, що хотів би заповнити всі 12 слотів у Формулі-1.

Функціонер вважає, що ФІА повинна благати виробників приєднається до серії, а не відмовляти їм. В ідеалі хотілося б доповнити паддок командами зі США та Китаю.

Також бін Сулайєм заявив, що розуміє занепокоєння команд, проте краще було б набрати більше учасників і скоротити кількість перегонів.

"ФІА повинна благати виробників прийти у Ф-1. Не можна їм відмовляти. Запитайте про мою мрію, і я відповім: заповнити всі 12 слотів для команд, мати колектив зі США, пов'язаний із виробником, і гонщика звідти. А потім, може, піти до Китаю і спробувати зробити там те саме.

Неможливо змусити Андретті або Дженерал Моторс купити іншу команду просто тому, що власники хочуть її продати. Не буду називати імена, але мене просили переконати Дженерал Моторс так вчинити. Це не моя робота. Мене обрали не заради такого, я не брокер.

Регламент дозволяє виступати 12 командам.  Я вважаю, що перегонів забагато, а не команд. Потрібно більше команд і менше перегонів. Учасникам потрібен свій шматок пирога, я розумію їхнє занепокоєння. Однак ми турбуємося з інших причин", - заявив менеджер для Reuters.

Раніше, нагадаємо, Макларен став другою командою серії, яка завоювала 500 подіумів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK