Пілоти Формули-1 незадоволені новими збільшеними штрафами

Частина пелотону просто не потягне такі витрати.
2023 г., 20 жовтня, 17:43
Карлос Сайнс / Getty Images
Карлос Сайнс / Getty Images

Практично всі пілоти Формули-1 обурені новими штрафами, введеними ФІА.

Нагадаємо, що федерація вирішила збільшити максимальний розмір штрафу з 250 тисяч євро до мільйона.

Пілот Мерседес Джордж Расселл назвав таке рішення повним абсурдом, адже щонайменше чверть пелотону заробляє менше за цілий рік.

"Те, що гонщика можуть оштрафувати на 1 млн євро - це просто абсурд. У свій перший рік у Формулі-1 я заробляв п'ятизначну суму, а витрачав у перший рік взагалі-то шестизначну суму - платив тренеру, оплачував перельоти, платив асистенту. І така ситуація для мінімум чверті гонщиків у пелотоні", - заявив британський пілот.

Напарник Рассела Льюїс Гемілтон не так зацікавлений потребами пілотів, як тим, куди ФІА планує спрямовувати отримані кошти.

"Думаю, в таких випадках треба добре подумати про те, який меседж це посилає глядачам. Якщо ФІА штрафуватиме на мільйон, то треба зробити все можливе, щоб гроші на 100 відсотків ішли на добру справу", - вважає сер Льюїс.

Багато пілотів також пригадали, що 2021 року Макса Ферстаппена оштрафували на 50 тисяч євро за дотик до заднього антикрила Гемілтона. Багатьом цікаво, що потрібно зробити, щоб отримати мільйонний штраф.

"Величезна сума. Без поняття, які дії заслуговують на штраф у мільйон євро. Деякі гонщики заробляють менше. Це великі гроші", - заявив Шарль Леклер із Феррарі.

Нагадаємо, що цього вікенду пройде Гран-прі США, з розкладом і результатами якого ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK