Керівник Феррарі: Відрізок на харді зіпсував Леклеру Гран-прі Мексики

Фредерік Вассер визнав, що Скудерія так і не змогла розкрити потенціал найжорсткішої гуми.
2023 г., 1 листопада, 01:12
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

Пілот Феррарі Шарль Леклер стартував першим на Гран-прі Мексики, проте наприкінці заїзду йому довелося задовольнятися лише третім місцем.

Провівши сильний перший відрізок на мідіумі, монегаску поставили хард за кілька кіл до аварії Кевіна Магнуссена, яка призвела до зупинки гонки.

Під час червоних прапорів команда замінила Шарлю пошкоджене переднє антикрило, але не наважилася поставити назад мідіум, який працював краще харду.

У результаті Леклер так і не зумів змусити гуму працювати як слід і незабаром Льюїс Гемілтон на мідіумі відібрав у нього друге місце. Керівник Скудерії Фредерік Вассер визнав, що відрізок на харді був жахливий, але заявив, що команда навіть не розглядала повернення на мідіум.

"Я вважаю, що перший відрізок пройшов нормально. Ми відставали від Макса (Ферстаппена) на 0,3-0,4 с. Враховуючи пошкодження машини, я думаю, це був майже хороший відрізок", - цитує Вассера Motorsport.

"Але на харді нам так і не вдалося змусити шини працювати. Ми не поставили мідіум, тому що нам довелося б їхати на ньому 35 кіл або щось у цьому роді. Ми не очікували, що зможемо проїхати 35 кіл".

"У нас був поганий відрізок наприкінці, це зрозуміло, це головна проблема сьогодні. Але перша частина гонки пройшла дуже добре. Я думаю, що ми зараз робимо крок уперед: ми завоювали чотири поули у шести останніх гонках".

Раніше стало відомо, що глава технічного відділу Мерседес вирішив залишити команду після закінчення цього сезону.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK