Сайнс: Нинішній формат спринту спойлерить сценарій Гран-прі

Пілот Феррарі хоче, щоб Формула 1 продовжила експериментувати із форматом спринтерських заїздів.
2023 г., 3 листопада, 10:24
Карлос Сайнс / Getty Images
Карлос Сайнс / Getty Images

У Сан-Паулу на Інтерлагосі відбудеться шоста та остання спринтерська гонка сезону-2023.

У попередніх двох сезонах спринт визначав стартову решітку недільного Гран-прі, але з нинішнього сезону він став окремим заїздом.

На думку пілота Феррарі Карлоса Сайнса, Формулі 1 варто продовжувати експериментувати з форматом спринту, тому що нинішній його вигляд аж надто розкриває карти кожної команди перед Гран-прі.

"На даний момент я згоден, що шести (спринтів) достатньо. Але я також згоден, що субота надто показова для того, що відбудеться в неділю - спринт, по суті, є першим відрізком недільної гонки. І це не допомагає", - цитує іспанця Motorsport.

"Я думаю, що шоу - це головна гонка, це Гран-прі. Так що, якщо ви дійшли до цього моменту, вам краще спробувати в суботу ще щось. Гонка з реверсивними стартовими решітками, кваліфікація на одному колі – я не знаю”.

Читайте також: Андретті: Команди Формули 1 вважають нас купкою селюків

"Враховуючи, що формат спринту зараз є свого роду експериментом у Формулі 1, я був би готовий продовжувати експериментувати, щоб побачити, який формат буде кращим".

Раніше співвітчизник Карлос Сайнс Фернандо Алонсо попередив журналістів про наслідки за новини про його майбутнє у Формулі 1.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK